parotet de cresolLa Falla Cuba-Puerto Rico-Sueca Filipinas guanya la primera edició del premi Parotet de Cresol per l’ús responsable de llums de baix consum

El premi, organitzat per la Falla Borrull-Socors, està dotat de 400 euros a càrrec de la Regidoria de Qualitat Mediambiental i Energies Renovables València, 22 d’abril, 2010.-

La Falla Cuba-Puerto Rico-Sueca- Filipinas ha estat guardonada amb l’I Premie Parotet de Cresol, pel seu magnífic treball a potenciar l’ús de llums de baix consum. L’acte de lliurament va tenir lloc el passat 21 d’abril, tenint com escenari el Jardí Botànic de la Universitat de València. Durant l’esdeveniment, els participants van assistir a una taula rodona el tema conductor de la qual va anar sobre la importància d’aquest tipus d’il·luminació per part de les comissions falleres als seus carrers.

El Premi Parotet de Cresol, organitzat per la falla Borrull-Socors i que conta amb el suport de Divina Pastora Segurs i l’Ajuntament de València, premia a les comissions falleres de la ciutat que vulguen adornar les seues demarcacions amb il·luminació de baix consum i per tant tinguen una implicació en la reducció del consum elèctric durant les festes falleres. En el col·loqui van participar Lorenzo Ferrer, per part de la falla organitzadora, Borrull Socors; Moncho Cebriá, de la falla Cuba – Puerto Rico; Rosa Laparra, representant de Divina Pastora Segurs; Carola Llibertat Andreu d’il·luminacions Just i Carlos Gabaldón, del Servei de Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València. Tots van coincidir en la importància sobre la utilització d’il·luminació de baix consum durant les festes falleres, tendència que creuen anirà en augment conforme la tecnologia es desenvolupe més i siga més assequible.

Avantatges de la tecnologia LED: “Estem orgullosos d’aconseguir que veja la llum, mai millor dita, el primer premi Parotet de Cresol per premiar i incentivar a les comissions falleres de la nostra ciutat perquè incorporen la il·luminació de baix consum en la ornamentación dels nostres carrers”, va comentar Lorenzo Ferrer, de la Falla Borrull Socors. Per la seua banda, Rosa Laparra, de Divina Pastora Segurs, va coincidir a destacar com “una acció tan senzilla, d’una falla, pot crear una tendència que perjudique el menys possible el medi ambient i amb l’esforç de les altres comissions es podrà aconseguir que aquesta tendència es consolide any rere any. Des de Divina Pastora sempre donarem suport aquests esforços”, va afegir.

Durant les Falles 2010, la tecnologia LED ha estat la gran protagonista quant a oferta de baix consum es refereix. Els principals avantatges d’aquesta opció són una major eficiència, menys consum, més temps de durada i un rendiment més perllongat. Entre el 25 i el 30% de les comissions valencianes utilitzen en la seua il·luminació aquest tipus de bombetes. D’elles 20 han estat acceptades a aquest concurs per complir amb les bases estipulades. Carlos Gabaldón, del Servei de Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, va indicar “que la diferència entre les leds i les bombetes d’incandescència és un trencament radical, un canvi en el concepte, i per això, l’Ajuntament està molt agraït a aquest tipus d’iniciatives, ja que amb aquesta tecnologia es proposa un canvi en els costums poc sostenibles de la societat. L’Ajuntament de València donarà suport sempre qualsevol acció que comporte una millora en la sostenibilitat urbana”.

El primer premi per a la comissió guanyadora Cuba-Puerto Rico-Sueca Filipinas ha estat dotat amb 400 euros per la Regidoria de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables, Canvi Climàtic i Cicle integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València. En el moment de lliurament de l’estendard, es va entregar el parotet de cresol i el xec corresponent al premi a Cristina Muñoz, Fallera Major de Cuba-Puerto Rico-Sueca-Filipinas. El segon premi estava dotat amb 300 euros per part de Divina Pastora Segurs i que ha estat atorgat a la Comissió Fallera Mestre Gozalbo Conde Altea. Així mateix, l’asseguradora ha donat també l’import del tercer, quart i cinquè premi amb 200 euros cadascun i que han estat per a les comissiones Sant Ignaci de Loiola Jesus i Maria, Duc de Gaeta La Pobla de Farnals i Ceramista Ros José Mª Mortes Lerma respectivament.

Amb més de mig segle d’experiència, Divina Pastora Segurs és una de les entitats asseguradores més soluciones del país. Compte amb més de 640.000 pòlisses en tota Espanya i una xarxa comercial que ronda el mig centenar d’oficines en tot el territori nacional.

entrega_parotet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: